Arnout Mostert

Over Arnout Mostert

Ik, Arnout Mostert (1967), ben na de middelbare school -waar ik op geheel eigen wijze vooral bezig hield met het organiseren van theater, muziek en evenementen en het reorganiseren van de organisatie- gaan studeren aan de kunstacademie (hogeschool voor de kunsten in Arnhem, nu ArtEZ), richting Autonoom (Vrije Kunst). Daar heb ik me vooral bekwaamd in de fotografie en video. In deze periode was ik twee jaar nauw betrokken bij de organisatie van festival AVé eXperimenteel. Met een uitwisseling studeerde ik enige tijd op de Polytechnic in New Castle, Free Art dept. Daar ben ik voornamelijk met (kleur)fotografie bezig geweest.

Ik was de spil in de studentenacties van 1988 en zorgde er samen met een aantal medestudenten voor dat er ‘stakingsteams’ vanuit Arnhem het land ingingen om overal acties op gang te brengen en te ondersteunen. 

In 1989 ben ik bij S.O.N., een facilitair- en videoproductiebedrijf in Eindhoven gaan werken waar vooral bedrijfsfilms voor grote bedrijven en commercials voor de Belgische en Nederlandse TV werden gemaakt.

In 1991 ben ik voor mezelf begonnen als bedrijfsfilmregisseur en video-editor. Als bedrijfsfilmregisseur heb ik veel bedrijven geadviseerd in hun in- en externe communicatie.

Sinds 2007 adviseer ik bedrijven vanuit mijn coachingspraktijk 2FG coaching en advies. Ik coach ondernemers, managers, teams en particulieren op het gebied van effectief leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en communicatieprocessen en innovatie. En ik coach veel particulieren op het gebied van hoogbegaafdheid. Meer over mijn coachingsactiviteiten en mijn drijfveer en visie lees je op de website van 2FG coaching en advies.

Als content creator en creatief ben ik betrokken geweest bij veel (journalistieke en educatieve) mediaproducties, inhoudelijk en ook in de rol van projectmanager.

Ik heb van 2002 tot 2012 parttime lesgegeven op een MBO niveau 4 opleiding op de afdeling communicatie, informatie en media. Daar begeleidde ik de 3e en 4e jaars studenten in de diverse uitstroomprofielen (camera, licht, geluid en montage) naar hun eindexamen. Door de jaren heen ben ik bij verschillende opleidingen betrokken geweest, als docent, coördinator en ook bij de vormgeving van het (competentiegericht) onderwijs en het curriculum. 

In 2008 heb ik naast mijn andere werkzaamheden, samen met mijn zus Maren een onderwijsondersteunend bureautje opgezet. Als Mostert & Mostert gaven we regelmatig trainingen aan teams in het voortgezet onderwijs over internet en begeleidden het tot stand komen van internetprotocollen op deze scholen.

In 2013 ben ik Sector C gestart. Een mediabedrijfje dat helemaal werd gerund door stagiair(e)s. Een concept waarin jongeren de kans kregen zich supersnel te ontwikkelen in een echt bedrijf van henzelf. Het initiatief heeft 2 jaar bestaan.

Sinds mijn 12e fotografeer ik, en ik doe dat nog steeds veel en soms ook beroepsmatig. Meestal portretten, landschappen en flora & fauna. Ik heb inmiddels een behoorlijk archief waaruit ik kan putten.

Na op 1 juli 2020 te zijn gestopt met monteren voor televisie is er meer ruimte ontstaan voor andere zaken. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het coachen van hoogbegaafde volwassenen. Daarnaast ben ik altijd met verschillende projecten bezig. 

Arnout Mostert