Arnout Mostert

Commercials, videoclips en presentaties

11 Beursclips

Vanderlande Industries uit Veghel wil op een beurs 11 verschillende clips draaien op monitoren in een stelling. Veel gebruikt materiaal hadden we al eerder in opdracht van Lohman, Binkhorst & Crew voor Vanderlande Industries gedraaid bij diverse systemen op verschillende locaties.

Camera: Pieter Verburg en Emiel van de Meer
Regie: Arnout Mostert

ABN/AMRO World Tennis Tournement

Het WTT in Rotterdam in 2002 moet opgesierd worden met een herkenbaar ABN/AMRO welkom voor de bezoekers. IDTV krijgt de opdracht hiervoor te zorgen. Er wordt een tunnelvormige entree ontworpen waar in kubussen, in groen en geel, flatscreens zijn verwerkt, in de wanden, vloer en het plafond. Op deze monitoren draaien een aantal korte filmpjes die samen met de soundscape (gemaakt door Studio Make uit Veldhoven) een echte tennisexperience moet vormen.

De beelden bestaan uit voornamelijk close-ups van een tenisser, de bal, zijn schoen, een opslag e.d. De filmpjes draaien simultaan met elkaar en zijn aan elkaar gekoppeld. Ze eindigen dan ook tegelijkertijd met eenzelfde welkomstboodschap in de vorm van een 3D animatie die Martin Melis heeft gemaakt.

Tijdens de filmpjes zitten er ook nog een aantal momenten in waar eenzelfde beeld, kort na elkaar, als een soort waterval over de beeldschermen gaat. Deze cascadebeelden zijn in de groen en geeltinten van de bank vormgegeven.

Camera: Jan de Jong
Geluid: Studio Make
Animatie: Martin Melis
Productie: Stephan Grillis
Regie en montage: Arnout Mostert

Openingsshow Tour de France 1996

De Tour start dit jaar in Nederland en Martsell Productpresentaties uit Boxtel maakt in opdracht van de provincie Brabant de openingsshow voor dit geweldige evenement. Het is een fantastische show, met wielrenners, een enorm koor en een heleboel solisten, trommels, vreemde figuren waaronder een zonnekoning en een knallend vuurwerk als besluit.

De muziek is van Ed van Otterdyke en de kleding is ontworpen door Angeline van Otterdijk.

Voor de Brabantse kabel, de VIP tenten en verschillende andere doelen maak ik (met een geweldig team van Heuvelman) een registratie met eigenlijk te weinig camera’s. Ondanks het door tijdsdruk niet kunnen houden van een generale repetitie in vol kostuum (en het niet kunnen gebruiken van de opnamen van die repetitie) is het met veel inzet en professionaliteit ons team toch gelukt een prachtige registratie te maken. Onze beelden zijn door vele internationale televisiestations overgenomen.

Vooral met veel kunst en vliegwerk in de montage (de nacht van het evenement en later nog in een wat rustigere setting, bij AVailable in Eindhoven met, toen nog editor, Pien Wubbeling, er nog een knappe montage van gemaakt.

Op de eerste dag van de Tour maakte we ook een Tourjournaal, een journalist met ENG ploeg maakte interviews in de stad en op campings. In de wagen monteerde wij deze items en gaven ze daarna door op de kabel in Den Bosch.

Ook de proloog hebben we live geschakeld en via de kabel uitgezonden.

Montage: Pien Wubbeling & Arnout Mostert
Muziek: Ed van Otterdyke
Scenario en productie: Martsell
Meercameraregie: Arnout Mostert

Promoclip BMX WorldWide

Met materiaal van eerdere BMX freestyle evenementen moest een aantrekkelijke promo worden samengesteld om het publiek te interesseren voor dit evenement. Een 30 seconden commercial was het resultaat.

Ik deed niet alleen de regie en de montage, ook de muziek heb ik gecomponeerd en uitgevoerd.

Voorafgaand aan het evenement veelvuldig uitgezonden op MTV.

HAN presentatie / NOC*NSF presentatie

De Hogeschool Arnhem Nijmegen opent het schooljaar 2005 / 2006 met een bijeenkomst voor studenten, medewerkers en (zaken)relaties. Dit jaar met speciale aandacht voor de HAN als Kennispoort in de regio. De opdracht is om, zonder live video te gebruiken, een persoonlijke en boeiende presentatie te maken waarin een aantal medewerkers en zakelijke relaties een scherpe uitspraak doen over de Kennispoort.

Op deze bijeenkomst wordt ook een samenwerkingsovereenkomst tussen de HAN en NOC*NSF getekend. Om deze samenwerking en het tekenen van de overeenkomst in te leiden wordt er een presentatie over deze samenwerking met NOC*NSF gemaakt.

Fotografie, Vormgeving en Montage: Arnout Mostert
Muziek: Paul Keijzer

Leader Vanderlande Industries

Vanderlande Industries wil een leader die aansluit bij hun nieuwe huisstijl. Baggage Handling Solutions. Ik ontwierp en maakte samen met editor Pien Wubbeling een spannende leader die aansluit bij de dynamische business van het bedrijf.

Regie en vormgeving: Arnout Mostert

Atos Consulting video-presentatie nieuwe website 

Atos Consulting bouwt voor Zorgverzekeraar Trias een website die volledig geïntegreerd is met het back-office van Trias. Hierdoor is Trias in staat efficiënter hun klanten te bedienen.

De video-presentatie is volledig opgebouwd uit grafische afbeeldingen en fotografie. De kijker krijgt een duidelijk beeld van de website en de toegevoegde waarde van de door Atos ontwikkelde structuur en administratieve integratie. De systematiek die Atos gebruikt bij het ontwikkelen wordt globaal uitgelegd.

Doel van deze commerciële presentatie is klantenwerving.

Vormgeving en Montage: Arnout Mostert
Muziek: Paul Keijzer

Andere commercials waar ik aan werkte

 • Cardoen Commercial voor VTM
 • Shoe-post 1, 2 en 3 Commercial voor VTM
 • Jaga radiatoren Commercial voor VTM
 • TDK Commercial voor Nederland
 • Meubelfabriek Oisterwijk Commercial voor Nederland
 • Hydraudyne Commercial voor Nederland
 • Trailer DVD SONY Introductie trailer Internationaal
 • SONY always Close to you Promotion clip
 • VDO Dayton DVD Product clips
 • Verkiezingsspot BUZA Buitenland
 • Buza spot 2005

Musicvideo's voor 'Close II you'

“Nice and Nasty”

“Somebody” 

en “Baby don’t go” (TMF award beste clip binnenland)

Musicvideo voor boy-band 'All of us'

“Brand new start”