Arnout Mostert

Corporate Films

Van de onderstaande corporate films heb ik de regie en meestal ook de eindredactie gedaan.

The Tulip Rhapsody

Een componist is bezig met het componeren van muziek op zijn computer. Zo is hij de gastheer van een in muziekstukken ingedeelde corporate film.

Script: Jan Wybe van Dijk
Camera: Pieter Verburg
Muziek: Frans Bronswaer
Eindredactie en Regie: Arnout Mostert
In opdracht van Butterfly Group

Souvenir

Het Evoluon te Eindhoven is Philips’ Competence Centre. Zij ontvangen daar o.a. businesspartners. Een audiovisueel gerichte tentoonstelling maakt deel uit van het centre. Als souvenir krijgen bezoekers (genodigden van Philips) een CD-I met daarop een programma en samenvatting van de tentoonstelling. De CD-I heeft als intro een geweldige computeranimatie, gemaakt door NeoGeo en met muziek van Ed van Otterdyke.

Dit project stagneerde op een goed moment i.v.m. de complexiteit en de uiteenlopende karakters van de opdrachtgever en opdrachtnemer. Arnout Mostert is toen gevraagd de boel weer vlot te trekken en heeft daarna de postproductie-regie op zich genomen.

Semiconductors in focus

Philips Semiconductors heeft een dag georganiseerd in het Evoluon voor de wereldpers. Ze hebben een aantal belangrijke mededelingen te doen en willen van de gelegenheid gebruik maken het bedrijf voor te stellen aan de pers. Belangrijkste onderdeel van de bijeenkomst in het theater van het Evoluon is een toespraak van CEO Doug Dunn.

Ter introductie van deze dag en de toespraak van Doug Dunn is deze film in opdracht van Lohman, Binkhorst & Crew gemaakt.

Wyard (een geanimeerd figuurtje) gaat vanuit zijn beroepsmatige nieuwsgierigheid op zoek naar Doug Dunn, hij wil de primeur. Maar waar is die druk bezette man toch? Wyard maakt gebruik van verschillende technische snufjes om de locatie van Doug vast te stellen en komt zo op een aantal belangrijke vestigingen van Semiconductors. We zien van die vestigingen steeds een korte impressie. Uiteindelijk weet Wyard Mr. Dunn op te sporen, maar eigenlijk een beetje te laat. Doug komt met de auto aan bij het Evoluon en Wyard sluit af met de woorden: “The stage is all yours.”

Camera: Pieter Verburg, Emiel van der Meer, Robbert Berger
Animatie: Martin Melis
Eindredactie en regie: Arnout Mostert
In opdracht van LB&C

Life outside the box

Tulip Computers lanceert met deze film (gemaakt voor de Efficiency beurs) een nieuwe marketing strategie. Ze verkopen niet langer een “doos” maar een “leven met die doos”. Hiermee wil Tulip af zien te komen van het imago een “dozenschuiver” te zijn.

Gekozen is dan ook voor een soap. Het is een “0-aflevering” waarin alle personages even worden geintroduceerd en de verhoudingen grofweg worden neergezet. Het was de opdracht een dusdanige soap te maken dat het mogelijk zou zijn er een serie van te maken.

Andrea krijgt in bed een mail van een chatvriend. Zij spreken af samen naar het Stedelijk Museum te gaan. Philip en Ank hebben een zoon die de computer van Mama steeds bezet houdt terwijl zij nog vertaalwerk te doen heeft voor de vriend van Andrea. Bloeit er iets moois tussen haar en de nog onbekende vriend, die systeembeheerder is bij een groot bedrijf.

Camera: Robbert Berger
Muziek: Marco de Jong
Scenario, regie en eindredactie: Arnout Mostert
In opdracht van Butterfly Group

Tetterode in beeld

De open dagen van Tetterode zijn een begrip in de grafische bedrijfstak. De nieuwste apparaten op het gebied van druk en lithografie worden aan de klanten gepresenteerd. En niet te vergeten de servicegerichthied van het bedrijf.

Op diverse plaatsen in het bedrijf worden presentaties gegeven aan de klanten. Daarbij zijn live meerdere camera’s betrokken die details van apparatuur of handelingen weergeven op monitoren. Het geheel wordt afgewisseld met presentatie-ondersteunende factsheets en een begin en eindleader

Deze presentaties zijn door Arnout Mostert geregisseerd en live geschakeld.

Gardemoen Airport / BagTrax

Vanderlande Industries uit Veghel is toonaangevend in onder andere bagage afhandelingssystemen. In China, Nederland en ook in Noorwegen hebben zij een BagTrax systeem geïnstalleerd. Het is een bagage afhandelings en opslagsysteem dat werkt met karretjes die per stuk met een koffer naar ieder een eigen uitgang of opslag te sturen zijn.
Alles geautomatiseerd op basis van streepjescodes en vluchtgegevens. De BagTrax worden aangedreven door middel van elektro-inductie motoren. Een magneet onder het karretje en een reeks elektromagneten tussen de rails zorgen voor de voortstuwing. BagTrax kunnen wel 45 km/u rijden.

Op het splinternieuwe Gardemoen Airport, in de directe omgeving van Oslo heb ik opnames gemaakt van de testfase van het systeem en er een promotiefilm van gemaakt. In de films die ik voor Vanderlande Industries heb gemaakt zit meestal ook computeranimatie; een schematisch weergave van de systemen. Deze animaties worden door de CAD mensen bij Vanderlande zelf gemaakt.

We hebben in Gardemoen gedraaid met een lokale ploeg.

Idee, regie & eindredactie: Arnout Mostert